𝗕𝗼𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿𝗶𝗷𝗱𝗶𝗽𝗹𝗼𝗺𝗮

Gepubliceerd op 1 september 2022 om 13:58

Boer worden kan dat nog?

Zuidschermer- “Chocolademelk komt van de Chocoladekoe”, vertelt een van de jonge deelnemers, die samen met de een groep kinderen verlangend staat te wachten op een ijsje. Het is tropisch weer. Lieke Kregel gaat met de ijsjes rond. Straks worden de diploma’s uitgereikt. Ja, echte boeren en boerinnen diploma's met een etui voor alle potloden en pennen, die straks ook op school kunnen worden gebruikt.

Lieke Kregel: “Alle commotie over de stikstof prikkelde mij om kinderen en hun ouders eens kennis te laten maken met de boerderij. Samen de stallen in, zien wat er gebeurt. Boer worden kan dat nog? Ja, dat laten we zien bij familie Kregel. Vanaf juni vond ik via de sociale media geïnteresseerde kinderen. Al snel had ik al drie ochtenden vol met enthousiaste kinderen. Bij aankomst vonden de kinderen de stal maar stinken, maar we eenmaal beginnen hoor je ze er niet meer over. Van een kaasdraag estafette tot voer aanschuiven en het bestuderen van de melkrobot en koeien halen, de kinderen vinden het prachtig. Als ik vraag wat ze het leukst vinden wordt het zoeken van de chocolade koe als eerst geroepen, vervolgd door de traptrekkerrace en uiteraard het ijs eten.” Het was weer een geslaagde open dag waarbij de kinderen al snel wennen aan de boerenomgeving en er ook tijd was om lekker te spelen. Lieke: “Als boerendochter sta je daar niet altijd bewust bij stil, want voor ons is het zo normaal. Maar normaal is het voor de meeste niet. Ik ben blij dat ik hier iets mee kan doen.”

Kaasmeisje Lieke beseft dat het wonen, leven en werken op de boerderij best bijzonder is, en deelt haar passie dan ook graag met zowel jonge als oude fans. Want ja een koe is echt zo groot, en die tong van het kalfje is inderdaad best wel ruw. 

 

Bron: Uitgeverij de Uitkomst 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.