Stap binnen in de warme sfeer van herinneringen en huiselijke gezelligheid met het recept voor Oma's stoofpotje. Dit gerecht, gekoesterd door generaties, belichaamt de eenvoud en heerlijkheid van traditioneel comfortfood. Ga je mee? Even terug in de tijd, waar de geur van kruiden en liefde voor goed eten samenkomen in een favoriete maaltijd.
Ingredriënten
500 gram Magere runderlappen / riplappen / sucade lappen
30 gram Roomboter en een schuit olijfolie
1 Middelgrote ui
1 Blikje tomatenpuree (140 gr)
1 Tomatenpulp of blokjes (1 pakje)
2 Laurier blaadjes
6 Jeneverbessen
2 Plakken ontbijtkoek
400 ml Runderbouillon
1 eetl. Grove mosterd
Scheutje Ketjap Manis
Scheutje Azijn of rode wijn
Snufje Zout en peper
Bereiding
- Snijdt de lappen in blokjes
- Bestrooi met peper en zout
- Verhit de boter en olijfolie in de pan
- Schroei het vlees goed dicht en neem het vlees uit de pan
- Bak de gesneden uien in de nog hete pan
- Voeg daarna de bouillon toe en vervolgens de tomatenpuree.
- Bak dit enkele minuten goed door
- Voeg de mosterd, ketjap en azijn toe
- Laat even pruttelen en schep dan het vlees weer terug in de pan
- Zorg dat het vlees onder in de pan zit
- Voeg de jeneverbessen, laurier en de tomatenpulp toe
- Verkruimel de ontbijtkoek en voeg het toe in de pan
- Laat het geheel minimaal 3 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan
- Verwijder de laurier en jeneverbessen. Schep het geheel nog een keer goed door.
- Serveer het met bijvoorbeeld; Rijst, aardappelpuree of boer'n friet.
Het kost even tijd maar dan heb je ook wat.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties